Tel.: 0722 203 939

Vinurile mai bogate în taninuri sunt servite la temperaturi mai ridicate. Vinurile mai ușoare sau mai fructate se servesc la temperaturi scăzute. După turnarea în pahar, vinurile albe se încălzesc rapid datorită diferenței mari dintre temperatura ambientală și temperatura ideală de servire a acestora. De aceea, pe perioada verii se recomandă servirea vinului alb cu 1-2 grade sub temperatura normal recomandată. Paharul de vin se ține întotdeauna de picior tocmai pentru a nu crește temperatura acestuia datorită căldurii mâinii.

Categorie Exemplu de vin Temperatura optimă de servire
roșu complex Prince Matei Merlot 2006 18°C
roșu puternic Cuvee Andrei Cabernet Sauvignon 2010 16° - 18°C
roșu fin Crai Nou Pinot Noir 2010 14° - 16°C
roșu proaspăt fructat Floare de Toamnă Vinarte 12° - 14°C
rose proaspăt sec Prince Știrbey Crâmpoșie Selecționată 2011 12° - 14°C
alb plin sec Crai Nou Chardonnay 2012 10° - 12°C
alb proaspăt sec LacertA Sauvignon Blanc 2011 10°C
alb dulce sau fortificat Sirena Dunării Riesling 2001 8° - 10°C

Puteți opta pentru frigidere cu mai multe zone de temperatură reglabile individual sau pentru o unitate multi-temperatură care poate crea o stratificare de temperaturi în interiorul acesteia în intervalul 8° - 18°C.

Politica de confidentialitate | ANPC

© winecooler.ro 2013